Sluit navigatie

Logo REBELZ aan de Rotte

Onze menukaart

 

reserveren

Lunch

  

Koude gerechten

Antipasti misti (ook vegetarisch mogelijk) €13.50

Turks brood met gemarineerde kip €9.20

 

Maaltijdsalades

Tabouleh salade met kip €13.20

Bulgur, citroen, tomaat, olijven, sla, kip en harissa

Fattoush €11.70

Salade van geroosterd brood met sumak, tomaat, radijs, wortel, gemengde sla, paprika en feta

Warme Geitenkaas salade (vegetarisch) €11.70

 

Warme gerechten

Huisgemaakte kibbeh met harissa olie €10.00

Lamsgehakt in een jasje van bulgardeeg

Soep van de dag €6.00

Tosti van Turks brood met ham/kaas €6.00

Turks brood Caprese (vegetarisch) €8.70

Mozarella - Tomaat – Pesto

Falafal met Pita Brood €7.50

Runderkroketten (2 stuks) met Turks brood €8.50

Uitsmijter op Turks brood €7.50

Kaas / Ham / Kaas - Ham

 

Bij de koffie €5,50

Zoete kurkumacake met labneh

Cheesecake met witte ganache en granaatappel

Citroentaart met aardbeidressing

 

We stellen in overleg met u graag een menu samen voor uw kinderen.

We koken graag voor vegetariërs en het is voor ons geen probleem om rekening te houden met een speciaal dieet of allergieën. Wij maken graag de benodigde aanpassingen in onze gerechten.

 


Diner

Aanbeveling Plateau Levant:

Eten is in de Levant een uiting van genegenheid en staat symbool voor aandacht voor elkaar. Gerechten
samen delen aan 1 tafel is daar een gewone zaak. Met onze Plateau Levant,  laten wij u en uw tafelgenoten
graag van deze wijze van dineren genieten.
De Plateau Levant is vanaf 2 personen te bestellen en wordt in 2 gangen geserveerd. Voor en Hoofd
bestaan uit diverse ambachtelijke gerechtjes en als afsluiter heerlijk dessert.
Natuurlijk serveren wij op verzoek een vegetarische versie en houden wij met plezier rekening met
eventuele dieetwensen.

Prijs vanaf 2 personen € 29,50 p.p.
Bijpassend brood met olijfolie, zeezout en baba ganoush € 4,50
We adviseren u graag over passende wijn.

Levantijns voor beginners:
Batata Harra: Pittige Libanese aardappel
Labneh: Syrische hangop
Tahin: Sesampasta

A la carte kan natuurlijk ook:

Voorgerechten

Orange is the new black
Salade van witlof met sinaasappel, aardbei, blauwe kaas en roze peper € 7.50

Harira

Levantijns gekruide soep met rundvlees linzen en kikkererwten € 6,00


Hoofdgerechten

Rebelz Viszooitje
Mooie combinatie van zeebanket op verschillende wijze bereid  € 21,50  

Lamsrack
Gegrild, met rozemarijnjus en ratatouille  € 22,50

Feestje van rode biet
Met geitenkaas crème, gepofte tomaat en koriandervinaigrette € 18.50
Alle hoofd gerechten worden geserveerd met Tabouleh en groene salade

Extra bijgerecht

Batata harra, warme groente, groene salade € 5,50

Kaas

Uitgekiende combinatie van mediterrane en internationale kazen € 9.00


Nagerechten


Dessert Tour
Rondje zoete kaart, minimaal 2 personen € 7.50 p.p

Duo Fondue
Keuze uit chocolade of dadelsiroop
Met vers fruit (aardbei, vijg, sinaasappel, banaan) en frisse labneh € 7,50

Aardbeiengazpacho
Met zure room, rabarber en hazelnoten  6.00

Vijgen a la François
Labneh met in Port gestoofde vijgen € 6,50

Coupe Rebelz
Diverse soorten ijs € 5,00

REBELZ High Tea

Onbeperkt thee van het prachtige merk Santas. Fairtrad en Biologisch. We hebben zes bijzondere theesmaken geselecteerd, van fris, elegant tot kruidig en krachtig. Heerlijk in combinatie met onze huisgemaakte High Tea selectie van zoete pecannotentaart, chocolade ganachetaart en Levantijnse cakejes. Aangevuld met sandwiches en hartigheden zoals fallafel en kibbeh (krokant bulgurdeeg gevuld met gekruid lamsgehakt). 

Small - € 15
Luxe  - € 20
+ glas cava - € 5

REBELZ High Wine

Voor onze High Wine selecteerden we drie verschillende mediterrane wijnen die perfect aansluiten bij de gerechtjes die we bij elk glas serveren. Zo krijgt u een mooi overzicht van onze keuken waarin Mediterrane smaken worden aangevuld met Levantijnse accenten

3 glazen wijn naar keuze met diverse Levantijnse lekkernijen - € 20

+ glas cava - € 5

REBELZ High Beer

Voor bierliefhebbers hebben wij een wisselende selectie bijzondere bieren samengesteld die heel goed aansluiten bij de gerechtjes die we serveren. De ene wat hoppiger dan de andere waardoor de smaken van de gerechtjes nog beter tot hun recht komen. Met als hoofdattractie ons eigen RebelzAsli. Bedacht door kunstenaar Arno Coenen, geïnspireerd door het Syrische oerbier, speciaal voor ons gebrouwen door LMNOP breweries. Uitsluitend bij ons te krijgen..! 

1 glas Asli en 1 glas Seizoenstap met diverse Levantijnse lekkernijen - € 20

+ glas 0,5l Kaiser Küttlip - € 5

De keuken

Mediterraan met een vleugje Levant…

Onze menukaart is samengesteld om steeds het beste te brengen uit de Mediterrane keuken waarbij Levantijnse invloeden echt iets toevoegen. De Levant is het oostelijke gedeelte van het Middellandse Zee gebied: Syrië, Jordanië, Libanon, Israël, een regio die te weinig in het nieuws is om z’n uitzonderlijke keuken… De Syrische chef die onze chefs coacht is Maher Al Sabbagh. Chef en eigenaar van Marres Kitchen in Maastricht. Het restaurant waar Hans van Wolde van Beluga in Maastricht gaat eten als hij zelf lekker wil eten. (Quote, september 2015: “alles is daar fucking lekker, echt waar. Ik ben verslaafd aan Marres!”).

De basis van de gerechten komt steevast uit de streken rond de Middellandse zee. Daar waar de zon het karakter van de natuur en de mensen positief beïnvloedt. Daaruit halen we de inspiratie voor nieuwe combinaties en voor de verfijning van klassiekers. Wij vinden dat de inbreng van Levantijnse smaken en technieken echt iets toevoegt. En dat vind je terug in onze gerechten.

Uit onze keuken komen ook de lekkerste kleine gerechtjes die een feestelijke bijeenkomst extra feestelijk kunnen maken. Voor private dining, vergaderen, catering of het verzorgen van een lunch of diner ‘op locatie’ hebben wij bijzondere oplossingen. Onze locatie maakt het mogelijk om partijen te organiseren van 10 tot meer dan 500 gasten...

Duurzaamheid is belangrijk voor REBELZ aan de Rotte. Zo wordt dat wat u niet op eet apart afgevoerd om te dienen als basis voor biogas. De ingrediënten die wij gebruiken zijn eerlijk, altijd vers, zo lokaal mogelijk en uitgekozen met respect voor de natuur en dus voor de mensen die ervan genieten.

REBELZ aan de Rotte. Lekker eten voor een goede zaak.

Kom het proeven bij REBELZ aan de Rotte!

Reserveer direct online.

> Reserveren

Social Media

Blijf up to date door ons te volgen!

Facebook Rebelz aan de RotteTwitter Rebelz aan de RotteInstagram Rebelz aan de RotteGoogle+ Rebelz aan de Rotte

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van REBELZ aan de Rotte!

Openingstijden

MaandagGesloten
Dinsdag17.30 - 21.30 uur
Woensdag17.30 - 21.30 uur
Donderdag   17.30 - 21.30 uur
Vrijdag11.30 - 21.30 uur
Zaterdag11.30 - 21.30 uur
Zondag11.30 - 21.30 uur

Contact

Bergse Rechter Rottekade 1
3051 AB  Rottterdam

Telefoon: 010 - 870 13 87
E-mail: 
lekker@rebelzaanderotte.nl

Reserveren
Scroll naar boven