Sluit navigatie

Logo REBELZ aan de Rotte

Over REBELZ aan de Rotte

REBELZ aan de Rotte is een restaurant met een bijzondere missie: ex-gedetineerde vrouwen een kans bieden op een mooie toekomst. Door hen in ons restaurant op te leiden tot kok of gastvrouw.

We willen laten zien dat je een succesvol restaurant kunt runnen en tegelijkertijd een maatschappelijk doel kunt nastreven. Soms moet je tegen de stroom in om je doel te bereiken. En dat past bij onze definitie van een rebel: iemand die het de moeite waard vindt om te vechten voor een beter bestaan.

Een bezoek aan REBELZ aan de Rotte geeft je het besef dat we allemaal in ons leven gelukkige en minder gelukkige keuzes maken. Niemand weet vooraf het exacte verloop van het leven. Daarom geloven wij dat iedereen een tweede kans verdient. Een gedachte waar we een breed draagvlak voor willen creëren in onze maatschappij. Met ons restaurant willen we dan ook een ‘instituut voor verbetering’ realiseren.

Deze missie is door de kunstenaars Arno Coenen en Iris Roskam gevat in een sprankelende inrichting, die je, bewust of onbewust, even aan het denken zet. Ook met de mediterrane keuken, geïnspireerd door de Syrische chef-kok Maher al Sabbagh, ondersteunen we ons gedachtegoed. Vanuit zijn achtergrond bracht hij Levantijnse invloeden mee. De levant betekent letterlijk het land waar de zon opkomt, het morgenland. Verwijzend naar onze insteek om naar de dag van morgen te kijken in plaats van de dag van gisteren. Bovendien weet hij als geen ander hoe belangrijk het is om een kans te krijgen op een beter bestaan.

Terwijl je je laat verrassen door een lekkere lunch of diner, en geniet van onze inrichting, ga je het gesprek aan met je tafelgenoten en kijk je even om je heen…Bij REBELZ aan de Rotte ga je naar huis met de wetenschap een belangrijke bijdrage te hebben geleverd aan de toekomst van mensen voor wie een mooie toekomst niet zonder meer vanzelfsprekend was.

REBELZ aan de Rotte: Lekker eten, voor een goede zaak

De keuken

Mediterraan met Levantijnse invloeden.
Dankzij onze gemotiveerde brigade brengen wij herkenbare Mediterrane gerechten met Levantijnse accenten. Hierdoor ontstaat een unieke keuken die een mooie combinatie vormt met onze missie.

Bekijk onze menukaart

Social Media

Blijf up to date door ons te volgen!

Facebook Rebelz aan de RotteTwitter Rebelz aan de RotteInstagram Rebelz aan de RotteGoogle+ Rebelz aan de Rotte

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van REBELZ aan de Rotte!

Openingstijden

Maandag17.30 - 22.00 uur
Dinsdag17.30 - 22.00 uur
Woensdag17.30 - 22.00 uur
Donderdag   17.30 - 22.00 uur
Vrijdag11.30 - 22.00 uur
Zaterdag11.30 - 22.00 uur
Zondag11.30 - 22.00 uur

Onze keuken is geopend tot 21:00 

Contact

Bergse Rechter Rottekade 1
3051 AB  Rottterdam

Telefoon: 010 - 870 13 87
E-mail: 
lekker@rebelzaanderotte.nl

Reserveren
Scroll naar boven